Stalen binnendeur

Stalen binnendeur

Enkele deur

Houdt u van een robuuste, kwalitatieve, luxe uitstraling? Dan is een stalen binnendeur een prachtige uitkomst. Een enkele deur kan zowel worden geplaatst in een bestaande deuropening, als in een nieuw te plaatsen stalen wand. Het is tevens mogelijk om, als de deuropening dat toelaat, panelen links en rechts en eventueel boven de deur te maken.

Design

Een stalen deur is bij ons altijd een design-deur, ofwel; prachtig maatwerk. De deuren en panelen worden voorzien van glas en krijgen daarmee een robuuste en stoere uitstraling en ze laten veel licht door. Hierdoor houd je een open sfeer, terwijl je een ruimte wel kunt afsluiten voor privacy. Een stalen deur kan op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van uw smaak, of van de mogelijkheden bij u thuis.

Wilt u weten welke design-opties het beste in uw woning tot zijn recht zouden komen? Of wat de mogelijkheden zijn of wat de prijs is? Neem dan gerust contact met ons op.

Scharniersystemen stalen binnendeuren

Er zijn twee belangrijke scharniersystemen die wij gebruiken voor onze stalen deuren. Dit zijn ‘scharnierdeuren’  en ‘taatsdeuren‘.

Een scharnierdeur is een deur zoals u dat kent van de meeste houten deuren. De deur wordt via scharnieren aan het kozijn verbonden en opgehangen. Bij een taatsdeur werkt dit anders. Deze deur is met een punt in de vloer, en een punt in het plafond vastgemaakt. Het gewicht ‘hangt’ dus niet aan scharnieren, maar ‘staat’  op de grond.

De beide systemen kennen zowel voor- als nadelen. In de praktijk wordt meestal – maar niet altijd! – gekozen voor taatsdeuren. Laten we eerst eens kijken naar de eigenschappen en voordelen van scharnierdeuren.

Scharnierdeuren

Een scharnierdeur wordt met scharnieren verbonden aan een kozijn. Stalen binnendeuren zijn zware deuren, dus het kozijn moet stevig genoeg zijn om de deur te kunnen dragen. Om deze reden is het kozijn meestal ook van staal.

Een scharnierdeur kan helemaal worden afgesloten. Dit biedt voordelen om dat de kou beter buiten gehouden kan worden, of het kan wenselijk zijn om geluid te isoleren. Een aandachtspunt bij scharnierdeuren is dat deze niet te hard mag dichtvallen om beschadigingen aan scharnier, kozijn of glas te voorkomen.

Verder is het met kleine kinderen echt opletten dat er geen vingertjes tussen de deur komen. Wat dat betreft zou een taatsdeur misschien een betere oplossing zijn.

Taatsdeuren

Een taatsdeur draait zoals gezegd op een punt in de vloer en een punt in het plafond. Hierdoor voelt een zelfs zware deur verrassend licht aan. Een voordeel is, wanneer de ruimte het toelaat, dat een taatsdeur naar twee kanten toe geopend kan worden. Doordat een taatsdeur naar twee kanten toe kan openen, blijft er altijd een kleine kier bestaan.

Voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden van stalen binnendeuren die wij gemaakt en gemonteerd hebben:

 

Meer weten? Offerte aanvragen?

Heeft u vragen over uw specifieke situatie of wensen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook helpen wij u graag met het meedenken in mogelijkheden, of door het maken van een offerte op maat.