Taatsdeur

Taatsdeur

Wilt u een exclusieve, hoogwaardige en robuuste deur? Dan is een taatsdeur – ook wel pivotdeur – voor u een uitstekende keuze. Een taatsdeur is een bijzondere stalen deur die naar beide kanten kan worden geopend. De taatsdeur geeft een een interieur een prachtige uitstraling en is bovendien erg handig in het gebruik.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur kunt herkennen doordat deze scharniert aan de boven- en onderkant, er is dus een scharnierpunt in het plafond en één in de vloer. Een taatsdeur kan hierdoor naar twee kanten open.

Taatsdeur - werking

Voordelen van taatsdeuren

Het scharniersysteem van een taatsdeur is zeer geschikt om zware deuren mee te scharnieren. En stalen deuren zijn zwaar. Het is echter opvallend hoe licht de deuren in gebruik zijn; je hebt nauwelijks kracht nodig om een deur open of dicht te doen. Kinderen kunnen dus ook moeiteloos de deuren open en dicht doen.

Een voordeel van taatsdeuren is dat ze naar twee kanten open kunnen. Dit kan met gewone scharnierdeuren allicht niet. Een ander voordeel is dat taatsdeuren in de regel voordeliger zijn dan scharnierdeuren.

Daarbij moet u zich afvragen of het wenselijk is dat een stalen deur in een kozijn moet vallen. Als zo’n zware deur dichtvalt, geeft dat natuurlijk een klap. U wilt er ook niet aan denken wat er gebeurt als er een (kinder)hand tussen zo’n zware deur komt. Om deze redenen adviseren wij in geval van een stalen deur, vaak een taatsdeur.

Een taatsdeur draait, of scharniert, op een punt op de vloer en op een punt aan het plafond. De deur wordt dus niet gedragen door gewone scharnieren. Dit zorgt ervoor dat de deur naar twee kanten open kan, maar dit zorgt er ook voor dat de deur erg hoog of breed kan zijn. Dit biedt bijvoorbeeld prachtige mogelijkheden bij een hoog plafond.

Stalen deur

Kies voor een stalen deur, en u kiest voor een luxe uitstraling en duurzaamheid. De stalen deuren zijn haast onverwoestbaar. Door het gebruik van glas, heeft u toch transparantie in huis en een prettige sfeervolle lichtinval.

Voorbeelden taatsdeuren

Hieronder enkele voorbeelden van taatsdeuren.

 

Projecten (voorbeelden)

We hebben voor u een aantal projecten opgezocht waarin taatsdeuren zijn gebruikt.

Wilt u meer voorbeelden zien? Ga dan dan ‘voorbeelden‘.

Kiest u voor een gewone deur, of een taatsdeur?

U kent nu de voordelen van taatsdeuren. Waarom kiest men voor ‘gewone’ stalen scharnierdeuren? Een scharnierdeur kan helemaal worden afgesloten. Dit is voor isolatie en voor geluid soms nodig of wenselijk. Bij een taatsdeur hou je altijd een – kleine – kier en een scharnierdeur sluit helemaal af. Door rubberen strips te gebruiken, kan een scharnierdeur écht goed dicht worden gemaakt.

Een ander voordeel is dat een scharnierdeur helemaal opengezet kan worden, afhankelijk van de situatie natuurlijk. Een taatsdeur zal altijd op 90 graden open blijven staan. Ter illustratie deze tekening:

taatsdeur vs scharnierdeur

Een scharnierdeur biedt tevens de mogelijkheid om een deur op slot te doen. Dit is voor een taatsdeur – bijna – niet mogelijk. Zoals gezegd is bij een taatsdeur het risico op handen of vingers tussen de deur minder groot. Bij een scharnierdeur is het dus opletten geblazen, vooral met kinderen.

Wilt u voorbeelden zien van scharnierdeuren? Kijk dan hier.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of advies nodig over uw situatie? Wilt u weten welke design-opties het beste in uw woning tot zijn recht zouden komen? Of wat de mogelijkheden of kosten zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Prijsindicatie taatsdeur / stalen deur

Wilt u direct weten wat een indicatie is van de prijs van een stalen deur? Lees het hier.